Uitvergrotingen

Garderobe Foto Geprint

Uitvergroten

Hier doel ik met name op foto’s afgedrukt op doek of plaat. Ophangen aan de muur kan blind, waarbij je niet kan zien hoe het opgehangen is of met afstandhouders zodat de plaat een beetje van de muur afhangt. Ook kan de uitvergroting aan een rails langs het plafond gehangen worden; daar zijn systemen als Artiteq voor. Gaten voor schroeven worden bij zwaardere borden weleens gebruikt. Hierbij kunnen de schroeven dan weer afgedekt worden met dopjes die in vele kleuren te verkrijgen zijn. Plexiglas, dibond, forex, span- en peesdoek zijn de door mij meest toegepaste materialen om foto’s op af te drukken.

Wil je een nog grotere uitvergroting dan moet het origineel van de foto wel aan een minimale resolutie en kwaliteitseisen voldoen.

De foto kan dan zo groot als de wand worden. Gedrukt of geprint op verschillende materialen elk met hun eigen eigenschappen.

Een kast bestaande uit panelen vergt nu eenmaal een ander soort folie dan een bakstenen muur. Wanden kun je in stroken laten bestickeren waarbij door gebruik te maken van overlap één grote afbeelding ontstaat. Maar je kunt wanden ook in één stuk laten inpakken. Dit gaat dan met airtex of met peesdoek. Graag informeer ik je over de verschillende materialen en technieken.

Gang Horeca Vakschool